Vacatures

Buurtkerk Schadewijk (Oss) zoekt schouders

Geplaatst: 19 september 2022

Ooit wel eens nagedacht over zending? Wist je dat er in het zuiden van Nederland ook zendelingen nodig zijn? Bijvoorbeeld in de Schadewijk in Oss.

Een aantal jaar geleden zijn wij (2 enthousiaste jonge gezinnen) hier Buurtkerk Schadewijk begonnen. Wij wonen sinds een paar jaar in de wijk ‘Schadewijk’ en hopen dat de ´buurtkerk´ mag groeien in onze wijk.  ‘Kerk’ als een familie van mensen die het leven delen en naar elkaar omzien.

We willen samen zoeken naar hoe het volgen van Jezus eruit ziet in onze omgeving. Normaliter organiseren we lunchvieringen in een wijkcentrum en daarnaast ook stiltewandelingen en een Kerstmaaltijd.

Alleen, we zijn met een klein team. En dus zoeken we mensen die hun schouders onder dit initiatief willen zetten; meedoen en meedragen. Het liefst een (jong) gezin/echtpaar dat naar onze wijk verhuisd. Voorwaarden: liefde voor God, passie voor mensen in de wijk en een groot portie doorzettingsvermogen.

Voel jij je aangesproken? Laat het ons weten, dan kunnen we eens verder praten. Neem contact op met: Christiaan Bakker, 06-16786010 of mail: christiaan@kerkinoss.nl .

Proef! Scharn & Heer (Maastricht) zoekt teamleden

Geplaatst: 8 september 2022

In de Maastrichtse wijken Scharn en Heer bouwen wij, Frederik en Eline Boersema, aan de missional community ‘Proef!’. Een missional community is een open gemeenschap van buurtbewoners, waar iedereen welkom is.

Buurtgenoten kunnen er elkaar ontmoeten en stappen richting Jezus zetten. Proef! wil zich inzetten om buurtbewoners met elkaar, de natuur en met God te verbinden. Heb je net als wij het verlangen om je voor je buurt in te zetten? Ben je daarnaast niet vies van vlaai en het bourgondische leven? En heb je bovendien een passie voor God? Dan willen we je van harte uitnodigen om erover na te denken om ons team te komen versterken.

We verlangen naar een open gemeenschap van buurtbewoners,
waar iedereen welkom is.

Sinds februari 2022 zijn we begonnen met dit project Proef!. Binnen Proef! ligt de nadruk op het aangaan van relaties met mensen in de buurt. Dit doen we soms door grotere events te organiseren, maar vooral op een kleinschalige manier via relaties met mensen die je ontmoet in de buurt. We zijn nu nog met een klein kernteam, maar we zoeken nog één of twee stellen, singles of gezinnen die ook hun schouders hier onder zouden willen zetten, creatief willen meedenken, hun eigen gaven en talenten willen gebruiken en in deze buurt willen komen wonen.

Voel je je aangesproken, heb je interesse of wil je gewoon meer weten? Neem dan contact op met: Frederik Boersema, 06-49942102 of frederik.boersema@ecmi.org (zie voor meer info ook de website van ECM).